DAÜ-KAEM “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversiteler” Konulu Çalıştaya Katıldı

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ – KAEM) Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama merkezi (HÜKSAM) tarafından organize edilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversiteler” isimli çalıştaya katıldı.

DAÜ – KAEM Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen ve yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazime Beysan’ın katıldığı bir günlük çalıştaya Türkiye’nin farklı bölgelerinden bir çok devlet ve vakıf üniversitesi temsilcileri de katıldı. Çalıştayda Üniversitelerde Kadın Araştırma Merkezleri tarafından yıllardır yürütülen ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair çalışmaların sonucu olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Yüksek Öğrenim Kurumları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi” çerçevesinde kurumlar üzerlerine düşen faaliyetler ve yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Çalıştayda Üniversitelerde eğitim veren tüm bölümlerde toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin konulması, akademik ve idari personele seminerler düzenlenmesi, alınan kararlar, yapılan atamalar ve akademik yükseltmelerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin gözetilmesi gerektiği vurgulandı.

Söz konusu toplantıda Doç. Dr. Erbilen ve Yrd. Doç. Dr. Beysan, DAÜ’de toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin her dönem açıldığını, yönetici kadronun bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu belirterek önümüzdeki günlerde tüm paydaşlarla çalışmaların ivme kazanarak devam edeceğinin altını çizdi. Doç. Dr. Erbilen ve Yrd. Doç. Dr. Beysan, çalıştayda DAÜ’nün toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık konusunda örnek olacağının da vurguladı.